CNC drejebænke til metal og andre formgivende materialer


CNC-drejebænke

Her på siden finder du vores sortiment af CNC-drejebænke, som består af horisontale drejebænke, vertikale drejebænke, multitasking maskiner og langdrejere (schweiziske drejebænke), som alle kan anvendes i mange forskellige industrier samt til bearbejdning af metal og andre formgivende materialer. Derudover kan vores CNC-drejebænk bearbejde komplekse emner i næsten alle typer materialer.

Vi kan levere drejebænke, der passer til dine behov, og som opfylder de højeste krav til kvalitet, præcision og hastighed. Det sikrer, at dine nuværende bearbejdningsprocesser strømlines og optimeres.

cnc drejebænk

0 produkter

Hvad er en drejebænk?

En drejebænk er en maskine, der kan bearbejde emner af forskellig karakter ved at fjerne materiale fra emnet ved hjælp af et spåntagende værktøj. Med en drejebænk kan du forme, tilpasse, skære og på andre måder tilpasse et emne som eksempelvis består af metal, træ eller et andet formgivende materiale.

Forskellen mellem CNC-drejning og CNC-fræsning er helt elementær. Ved fræsning forbliver emnet stationært, imens værktøjet bevæger sig. CNC-drejning på en drejebænk foregår derimod ved, at det spåntagende værktøj forbliver stationært, imens emneskyderen – hvori emnet er fastspændt – kan bevæge sig op, ned, tættere på eller længere væk for at fjerne materialet og forme det til det emne, som man har planlagt. Læs mere herunder.

Hvordan fungerer en drejebænk?

En drejebænk har en rotationsakse, og rundt om aksen roterer det emne, der skal bearbejdes. Når emnet kommer i berøring med drejebænkens skærende og dermed spåntagende værktøjer, bliver det ønskede materiale fjernet, og du får den form, som du ønsker, at emnet skal have. 

En CNC-drejebænk er forprogrammeret til, hvor og hvordan den skal bearbejde emnet. Læs mere herunder.

Hvordan styrer man en drejebænk?

En drejebænk er stort set altid computerstyret. Derfor vil drejebænke typisk omtales som CNC-drejebænke, hvor CNC står for Computer Numerical Controlled og definerer en proces, hvor præprogrammeret software og kode styrer produktionen.

CNC-bearbejdning har transformeret ingeniørverden, ikke mindst inden for drejning. Det har massivt ændret arbejdet for personen, som står ved maskinen, idet meget af det manuelle arbejde er fjernet til fordel for at lade softwaren tage styringen på programmeringen af hele drejeprocessen. På den måde er det den digitaliserede del af CNC-drejebænken, der automatiserer, overvåger og styrer maskinens bevægelser.

Hvilke materialer kan man bearbejde på en drejebænk?

Listen over materialer, som du kan bearbejde på en drejebænk, er lang. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænsen. Skærekraften på en kvalitetsmaskine er nemlig så kraftig, at du kan behandle diverse metaltyper som fx højtlegeret stål (herunder rustfrit stål), aluminium, kobber og messing over forskellige mere komplekse materialer som superlegeringer samt kompositter såsom kulfiber.

Derudover kan man bruge drejebænke til træ, nylon, PE og POM. Det drejer sig i det hele taget om, at det skal være et materiale, som kan formes ved at fjerne noget fra materialet.

Hvad bruger man en drejebænk til?

Drejebænke bruges i et væld af forskellige industrier, hvilket også ses på den brede vifte af materialer, som en CNC-drejebænk kan bearbejde. Derfor kan en drejebænk – eller et drejecenter – også anvendes til et væld af opgaver. 

Det er dog ofte sådan, at de emner, som man drejer på en drejebænk, er en del af et større hele – på samme måde som et bordben, der kunne være drejet, er en del af et bord. Der produceres som udgangspunkt produkter, der ser ens ud hele vejen rundt om en akse. Det kan være meget komplekse emner, der minder om fx fittings, bøsninger, flanger, aksler, valser og snekker. 

Drejebænke bruges i både luftfarts-, medicinal-, landbrugs-, elektronik- og metalindustrien samt i mange andre industrier. 

 • CNC-drejning kan blandt andet bruges til: 
 • drejning
 • boring
 • gevindskæring
 • prototyper såvel som store batches.

Fordele ved CNC-drejning

Nogle af de umiddelbare fordele ved CNC-drejning er blandt andet følgende:

 • Minimerer risikoen for menneskelige fejl og unøjagtigheder
 • Høj mekanisk effektivitet
 • God til produktion af større batches med enestående repeterbarhed
 • Kan bearbejde emner af mange forskellige størrelser
 • Nem at installere hurtigt
 • Producerer emner af høj kvalitet med ultra-præcis nøjagtighed.

For at opnå alle disse fordele optimalt skal du have en drejebænk, der passer til den bestemte applikation – forstået som opgavetypen, kompleksiteten og størrelsen på den komponent, der skal fremstilles, og naturligvis kan vi ikke se bort fra den materialetype, der skal bearbejdes.

Tag Duroc Machine Tool med på råd, når du skal vælge CNC-drejebænk

Vi har den dybeste og nyeste viden vedrørende CNC-drejning. Hos Duroc Machine Tool er vi eksperter i både CNC-fræsning og CNC-drejning, og vi kan hjælpe dig med at finde den CNC-drejebænk, der matcher dit behov – både nu og i fremtiden. Det gælder, uanset om du har en CNC-drejebænk i hovedet, eller om du er på bar bund.

I samarbejde med dig og de opgaver, som du ønsker udført på din kommende CNC-maskine, finder vi sammen en CNC-drejebænk med blandt andet den rette spindelhastighed, drejediameter, drejelængde og stangkapacitet.

Vi forhandler primært CNC-drejebænke fra DN Solutions (tidligere Doosan), og vi ved, at når du skal smide et 6- eller 7-cifret pengebeløb i en ny CNC-drejebænk, skal den leve op til dine krav og behov. DN Solutions har hele paletten inden for drejebænke. Der er mulighed for forskellige styringer samt både high speed og heavy duty, og de har altid den nyeste teknologi. Det er blot nogle af grundene til, hvorfor vi har valgt at forhandle DN Solutions-drejebænke. 

Her kan du læse mere om, hvor du skal vælge en CNC-drejebænk fra DN Solutions.

Hos Duroc Machine Tool får du en fagligt stærk samarbejdspartner, der sørger for, at du altid har det absolut ypperste inden for avancerede CNC-maskiner til drejning, automation og emnehåndtering. Vi imødekommer dine høje krav til præcision, hastighed og kvalitet.

Kontakt os for mere information

keyboard_arrow_up