Gantry fræsemaskine – bearbejdning af store og tunge emner


0 produkter

Når de helt store emner skal bearbejdes, er en gantry fræser ofte det rigtige – og nogle gange eneste – valg.

En gantry fræsemaskine kan bearbejde emner, der størrelses- og vægtmæssigt ligger i den helt høje ende af skalaen. Derfor bruges gantry fræsere blandt andet til at bearbejde motorblokke til skibsindustrien eller elementer til vindmølleindustrien, ligesom de bruges til at producere andre maskiner.

Gantry fræseren kan bearbejde de store emner – helt op over 100 ton – fordi fræserens bevægelige akser kører på føringer og bearbejder emnerne, der er fikseret på gulvplanet.

Men trods evnen til at håndtere de helt tung emner er gantry fræsemaskinen i bund og grund et alsidig værktøjsmaskine, hvor overfladen på emnet kan bearbejdes af flere fræsere samtidigt. Behandlingsnøjagtigheden og produktionseffektiviteten er høj, hvilket gør den til et oplag valg, såfremt man har behov for at bearbejde emner i batch- og masseproduktion.

Du kan også vælge en Double Column – en 2-søjlet fræsemaskine, som er en fræser, der står fast på søjler, mens emnet, der skal bearbejdes, bevæger sig. En Double Column-maskine kan producere de samme emner som en Gantry-maskine, men vil typisk bruges til lidt mindre emner. Typiske opgaver vil være præcisionsbearbejdning af formværktøjer, high speed fræsning af store overflader eller udnyttelse af den store styrke ved vertikal boring af emner.

En 2-søjlet fræsemaskine har sin store force i graden af ensartethed – den kan arbejde med samme styrke over hele bearbejdningsarealet.

keyboard_arrow_up