Horisontal fræsemaskine – bearbejdning af metal og andre materialer


0 produkter

En horisontal fræsemaskine – eller vandret fræser – er et alsidigt værktøj, som kan bruges til at bearbejde forskellige emner. På horisontale fræsemaskiner sidder spindlen parallelt med arbejdsbordet, og den bruges i processer, hvor spånafviklingen har stor betydning. Ved den horisontale opbygning udnyttes tyngdekraften som en naturlig del af spånafviklingen.

Den horisontale fræsemaskine har en yderst stabil opbygning, der modvirker afbøjningsudfordringer, og med den får du et bearbejdningsareal, der er stort set kvadratisk.

En horisontal fræser er altid 4-akset, og nogle horisontale fræsere har desuden et indbygget drejebord, der tillader fræsning i forskellige vinkler. Her kan du bearbejde i de vinkler, du vil, og fræse der, hvor du ønsker.

Den horisontale fræsemaskine er ofte det oplagte valg, hvis man har behov for at bearbejde store projekter med ekstremt tungt materiale. Man skifter hele paletten – hele planet – og indsætter et nyt emne, der skal bearbejdes. Et typisk horisontalt bearbejdningscenter leveres med minimum to paletter, og det giver masser af muligheder for ubemandet drift.

keyboard_arrow_up