Multi-tasking maskinen – alt-i-en


0 produkter

I mange virksomheder vil en CNC multi-tasking maskine være det oplagte valg. Det gælder produktionsprocesser, hvor der er brug for en maskine, der kan udføre forskellige bearbejdningsopgaver, uden at et menneske skal ind over for at skifte værktøjer eller flytte emner.

En multi-tasking maskine er i sin grundform baseret på en horisontal drejebænk og vil normalt kunne dreje, fræse, bore og meget mere, og det betyder i praksis, at én maskine kan udføre måske seks processer – processer, som ellers kræver fire eller fem forskellige opspændinger.

CNC multi-tasking kan derfor være det helt rigtige valg for virksomheder, der gerne vil optimere og effektivisere produktionen. Maskinen vil kunne lave en komplet bearbejdning af komplekse dele på én gang, og det giver en lavere pris pr. produceret del som følge af reducerede lønomkostninger samt færre udgifter til investering i maskiner.

Fordele og ulemper ved multi-tasking maskiner

Mens der som beskrevet er mange fordele ved en CNC multi-tasking maskine i form af effektiviseringer, er der som med alt andet også nogle ting, du går på kompromis med, hvis du vælger en alt-i-en-maskine i stedet for en rendyrket drejebænk eller fræser.

Multi-tasking maskinen er i bund og grund en klon af en drejebænk og en fræser. Der er monteret en spindel på en drejebænk, og så kan maskinen både dreje og fræse, og det betyder en enorm fleksibilitet.

Multi-tasking maskiner har den fordel, at de er udstyret med et kæmpe magasin med værktøjer. Derfor kan du eksekvere hasteordrer, fordi forberedelsestiden er stort set ikke-eksisterende.

For at få det optimale udbytte af din multi-tasking maskine, skal du sikre dig, at dine operatører kan håndtere både fræse- og drejeprocesser. Husk derfor at sørge for, at de får en ordentlig oplæring. Ingen maskine er dygtigere end de folk, der betjener den.

Den store fleksibilitet har også nogle konsekvenser i forhold til stabilitet. Det vil i langt de fleste tilfælde ikke være et problem i hverdagen, men for at undgå at presse maskinen ud i de yderste hjørner og risikere fejl eller nedbrud, vil en CNC multi-tasking maskine typisk ikke kunne tage så hård en spån som en dedikeret fræser eller drejebænk. Så om en multi-tasking maskine er det rette valg for dig, afhænger af, hvilke krav dine bearbejdningsprocesser stiller til din maskinpark.

keyboard_arrow_up