WELLTEC VIL ÆNDRE CELLEDESIGN

(Artikel fra Teknovation)

 

 

 

 

 

 

 

Op til sommerferien har nordsjællandske Welltec valgt at bestille det første eksemplar af en fem-akset fræsecelle, hvor en Fanuc-robot skal betjene to fem-askede Dn Solutions (før - Doosan) CNC-maskiner.

Der er fart over feltet i Welltecs produktion i Allerød nord for København.
Behovet for mere kapacitet til fem-akset CNC-bearbejdning har netop resulteret i en aftale med Duroc Machine Tools i Randers, efter sparring med Area Sales Manager Rasmus Nørregaard og Sales Responsible Automation Thomas Christensen.
Parterne har således indgået en aftale om levering af en produktionscelle, der efter planen skal installeres til januar som en Turn Key-løsning.
Værd at bemærke er, at der er tale om den første celle med en industrirobot til betjening af to styk fem-aksede bearbejdningscentre, som Randers-afdelingen af den svenskejede Duroc-koncern selv står for konstruktionen af.

Nærmere bestemt er cellen udstyret med to af Dn Solutions, fuldt fem-aksede DVF 5000-fræsemaskiner (der blev lanceret på EMO Hannover i 2019), som kommer med den seneste Fanuc 3iB5 CNC-styring herunder eksempelvis featuren Focas Library.
På maskinerne kan blandt andet fremhæves features som 15.000 omdrejninger i minuttet på fræsespindlen (22 kiloWatt), glaslinealer i akserne, Renishaw-probeløsning, kinematisk opmåling som standard, plads til 60 styks værktøj i magasinkæden og 70 bars højtrykskøling på spindlen.


En væsentlig grund til investeringen er, ifølge projektansvarlig og Component Production Manager hos Welltec, Bo Schmidt Valét, muligheden for at kunne integrere automationsløsningen for automatiseret paletteskift uden at skulle optage plads foran CNC-maskinerne.

 

OPTIMERET OPPETID


I cellen anvendes således en industrirobot ligeledes fra Fanuc til at håndtere paletter gennem en dør på siden af CNC-maskinerne.
Dermed kan en operatør håndtere emner og værktøj med mere på den ene maskine, samtidig med at den anden maskine kører produktion med robotten. Det optimerer oppetiden på maskinerne, som så kan køre uden afbrydelse af robotten ved manuel operation af den enkelte maskine. Noget som, ifølge virksomheden, har været et stort issue indtil nu.
Inden løsningen installeres hos Welltec bliver den stil- let op og kørt inden i Duroc Machine Tools lokaler i Randers, hvor også implementeringen af postprocessoren for programmering med den foretrukne Cam-software, Mastercam, vil finde sted.


”Vi har valgt den her løsning, da den er den smarteste og mest omkostningseffektive, vi har kunnet finde i markedet,” siger Bo Schmidt Valét, og fortsætter:
”Dertil har vi blandt andet oplevet god service på vores Doosan Puma 3100 M-drejebænk med robot i vores Esbjerg-afdeling, hvor vi i denne måned står til at modtage den næste af slagsen i form af en Puma 3100 i LY-varianten”.

 

 

 

 

 

 

Her giver Component Production Manager hos Welltec Bo Schmidt Valét (t.v.) og Area Sales Manager hos Duroc Machine Tool Rasmus Nørregaard hinanden hånd på aftalen om den næste celle.

 

INDUSTRIE 4.0


Robotcelleprojektet er også et led i virksomhedens Industrie 4.0-satsning, hvor der eksempelvis gennem Fanuc Focas Library-featuren bliver mulighed for at integrere diverse former for komplementerende udstyr til cellen.
Blandt andet bliver det muligt at bearbejde forskellige emner, hvor Cam-programmet automatisk hentes til maskinen, når et emne føjes til, og på sigt skal værktøjsskift ske ved hjælp af robotten.


...WELLTEC VIL ÆNDRE CELLEDESIGN

”Vi har gang i en masse spændende projekter, som vi i den kommende tid kan fortælle meget mere om. Overordnet er det ambitionen, at cellen med tiden skal blive ’klogere’ og kunne levere og modtage data for konti- nuerligt at optimere bearbejdningsprocesserne,” siger Bo Schmidt Valét, og tilføjer:

”Det er et arbejde, der involverer udvikling af processer fra ERP-systemet ned til ændringer i de enkelte Camprogrammer. Ønsket er således, at udveksling og integration af data skal speedes op og ske i et helt andet omfang end tidligere på tværs af værdikæden”.

(Artikel fra Teknovation)

 

Vil du høre mere?

Kontakt Henrik og hør mere om den aktuelle artikel. Vi er altid klar på en snak om CNC-maskiner og arrangerer gerne referencebesøg.

Henrik Bach Sørensen
Sales Manager | Tools & Oil
+45 42 48 07 40
henrik.bach@duroc.com

 

keyboard_arrow_up