Har aldrig haft så travlt som nu

(Artikel fra Teknovation)

Der bliver knoklet løs hos Villiam Petersen med et ordreniveau, der aldrig har ligget højere. Den seneste investering på drejesiden var da også kærkommen, da den kunne tages i brug i starten af februar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra venstre er det produktions- og kvalitetschef hos Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Jan H. Mathiasen og Durocs Area Sales Manager Henrik Blaabjerg foran den seneste investering i form af en Heavy Duty Doosan Puma 3100LY-drejebænk.

 

Hjulene holder bestemt ikke stille hos den traditionsrige 103 år gamle specialist inden for fremstilling af mindre se- rier af avancerede tandhjul Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens A/S.

Faktisk har virksomheden aldrig haft så travl som lige nu med den højeste indeværende ordremængde til dato, fortæller produktions og kvalitetschef Jan H. Mathiasen, der er kommet i virksomheden siden han som helt ung gik her som fejedreng. Siden blev han ansat som lærling, udlært maskinarbejder, og efter et smut væk i ti år, hvor han blandt andet tog videreuddannelsen til produktionsteknolog, har han siden 2006 haft ansvaret for, at virksomhedens om- kring 20 CNC-maskiner og 18 medarbejdere i produktionen leverer det, de skal. Med det aktuelt voldsomt høje aktivitetsniveau handler det virkelig om at holde styr på spånerne. Og derfor kunne han og virksomheden glæde sig over få den seneste investering på CNC-drejesiden ind i huset i forrige måned.

Det skete efter et ’puslespil’ med at komme af med en tilsvarende maskine, ligeledes fra Doosan (Nu - DN Solutions), hvilket lykkedes (med hjælp fra en virksomhed i Holland) på dagen for købet af den nye.

Derpå kunne den danske forhandler af Doosan (DN Solutions) CNC- maskiner, Duroc Machine Tool, ved Area Sales Manager Henrik Blaabjerg, der også stod for kontakten til køberen af den brugte ma- skine, med det samme gå i gang med at installere opgraderingen i form af en Doosan Puma 3100LY-drejebænk.

Den byder på specifikationssiden på Heavy Dutydrejning med 12 tommer chucks, stangkapacitet på 102 millimeter, 2.800 omdrejninger i minuttet, en maksimal drejediameter på 420 millimeter, og en lang maskinseng for en drejelængde på op til 1.285 millimeter inklusiv (og forberedelse for brille som spænder fra diameter 20 til 165 millimeter), samt Y-aksefunktio- nalitet for fræseoperationer.

”Vi havde den oppe at køre tre dage efter levering, og sammen med løsningen af udfordringen med at af- hænde den brugte Puma-maskine (samtidigt med installationen af den nye, red.) kan vi kun rose den service, vi har fået fra Duroc Machine Tool, såvel som den løbende support gennem tidligere år,” siger Jan H. Mathiasen, og fortsætter:

”Og den nye maskine fortsætter, hvor den gamle slap, men med de fordele det seneste design og generelle forbedringer af stabiliteten på en ny maskine byder ind med”.

”Vi havde den oppe at køre tre dage efter levering, og sammen med løsningen af udfordringen med at af- hænde den brugte Puma-maskine (samtidigt med installationen af den nye, red.) kan vi kun rose den service, vi har fået fra Duroc Machine Tool, såvel som den løbende support gennem tidligere år.”

Jan H. Mathiasen, produktions og kvalitetschef.

Et eksempel på en aksel i krom18-stål, der kan fremstilles på Doosan Puma 3100LY-drejebænken, der kom i starten af februar.

 

(Artikel fra Teknovation)


Vil du høre mere?

Kontakt Henrik og hør mere om den aktuelle artikel. Vi er altid klar på en snak om CNC-maskiner og arrangerer gerne referencebesøg.

Henrik Bach Sørensen
Sales Manager | Tools & Oil
+45 42 48 07 40
henrik.bach@duroc.com

 

keyboard_arrow_up