De 5 bedste fordele ved 5-akset bearbejdning

5-akset bearbejdning er en effektiv og alsidig spåntagningsproces inden for dreje- og fræseteknologi, som har revolutioneret fremstillingen af komplekse komponenter. 

Der er mange fordele ved at overgå til 5-akset CNC-bearbejdning og tilføje de to ekstra akser i forhold til at anvende 3-aksede maskiner. 

Ved at tage produktionen til næste niveau med 5-akset – og dermed flersidet – bearbejdning får din virksomhed en masse konkurrencefordele som følge af en øget effektivitet, højere præcision, fleksibilitet og bedre omkostningseffektivitet i selve produktionsprocessen, fordi emnet ikke skal flyttes fra den ene opstilling til den anden, sådan som det er nødvendigt at gøre med 3-akset bearbejdning.

Lad os tage en snak om mulighederne

 

 

 

 

 

 

 

 

Indtag nye markeder for at fremtidssikre din produktion med 5-akset fræsning

Efterhånden som teknologi og produktionsmetoder udvikler sig inden for fræsning, vil 5-akset bearbejdning blive mere og mere effektivt og blive den dominerende bearbejdningsmetode i diverse industrier. Eksempelvis er der også mulighed for at udnytte 5-akset simultanbearbejdning, hvor alle fem akser kan bevæge sig på samme tid.

5-akset fræsning og drejning er således vejen frem, hvis I vil ind på nye markeder. Potentialet for nye muligheder i jeres produktion er enormt, når I tager skridtet op og går fra 3-akset til 5-akset bearbejdning. Programkompleksiteten stiger, men det vil i høj grad være indsatsen værd. 

Den øgede kompleksitet i 5-akset CNC-fræsning giver producenter mulighed for at bearbejde komponenter til mere unikke og innovative design, der tidligere var uden for rækkevidde.

 

1. Øget effektivitet

Et 5-akset bearbejdningscenter tillader kompleks bearbejdning af emner med færre opstillinger, hvilket reducerer behovet for at ændre opstillinger og udskifte værktøj. Dette er med til at minimere risikoen for fejl i forbindelse med at skifte opstilling flere gange, samtidig med at det sparer produktionen for en masse spildt tid, hvis man sammenligner med 3-aksede fræsere i produktionen, hvor emner skal vendes og drejes op til fire gange, før de er bearbejdet på alle sider. 

På den måde kan I producere mere komplekse komponenter på kortere tid. Tid, som frigives til andre indsatser med udvikling og optimering i produktionen.

2. Reducerede opstillingstider

Med 5-aksede CNC-fræsere er behovet for udskiftninger og ændringer i fiksturer og manuel arbejdskraft reduceret kraftigt, idet en 5-akset fræsemaskine kan tilgå flere sider af emnet, uden at der er behov for at ændre i opstillingen. Et emne kan således bearbejdes færdigt i færre opstillinger. Det reducerer markant den tid, der bruges på gentagne opstillinger, og det er dermed med til at øge effektiviteten betydeligt i jeres produktion.

3. Forbedret, ultrahøj præcision

På grund af den måde, hvorpå emnet er spændt fast ved 5-akset bearbejdning (dvs. blandt andet uden brug af bolte), samt det faktum at emnet ikke skal flyttes gentagne gange, resulterer 5-akset bearbejdning i en bedre finish på jeres emner end på en 3-akset maskine og inden for ekstremt snævre tolerancer.

Den øgede præcision og lavere fejlrate åbner muligheden for at levere en kvalitet, der svarer til, hvad man fx forventer i medicin- og rumfartsindustrien. Det vil sige, at I bliver i stand til at konkurrere på en overlegen kvalitet, hvilket ikke er muligt for jer med traditionelle produktionsmetoder i en 3-akset CNC-maskine.

4. Større fleksibilitet

Med avanceret 5-akset bearbejdningsudstyr kan I opnå sikre resultater med ultrahøj præcision og meget mere kompliceret geometri end tidligere. Det giver jer mulighed for at bearbejde og skabe mere komplekse former og emner, hvilket åbner et potentiale for at udvikle og levere innovative og konkurrencedygtige produkter af højere kvalitet på kortere tid og med færre fejl.

5. Besparelser – færre omkostninger

Selvom 5-aksede fræsere ofte er dyrere og mere komplicerede at installere end 3-aksede CNC-maskiner, kan de i sidste ende spare jer mange penge og omkostninger, idet behovet for manuel arbejdskraft, værktøjsskift og ændringer i opstillinger er skåret ned til et minimum. Over tid fører det også til omkostningsbesparelser, at den øgede effektivitet og nøjagtighed resulterer i markant mindre spildt arbejdstid. Omarbejde bliver noget, der hører fortiden til.

I kan reducere behovet for manuel arbejdskraft, idet flere manuelle processer minimeres og i mange tilfælde elimineres fuldstændigt. Samtidig medvirker 5-akset fræsning ofte til, at I kan reducere antallet af maskiner, der er nødvendige for at fremstille et givent emne. Det sparer plads og åbner op for nye muligheder i produktionsmiljøet.

Skal vi hjælpe jer med at skifte til 5-akset bearbejdning?

Samlet set giver et 5-akset bearbejdningscenter en masse fordele, som gør produktionsprocesserne mere effektive og resultatskabende. Med færre fejl på mindre tid kan I levere en højere kvalitet hurtigere. 

Hos Duroc Machine Tool er vi en af de førende forhandlere og eksperter inden for 5-akset bearbejdning – herunder også software og automation. Vi kender CNC-fræsernes muligheder som vores egen baglomme, og vi kan være din faste samarbejdspartner i at udvinde det maksimale potentiale, som jeres produktion har – blandt andet med implementering af 5-aksede fræsere.

Ræk ud til os allerede i dag, hvis vi skal tage en uforpligtende snak om forbedringsmuligheder i jeres produktionsprocesser, så vi sammen kan sikre jer en endnu stærkere konkurrenceevne på markedet.

Lad os tage en snak om mulighederne med et 5-akset bearbejdningscenter!

Udfyld formularen og jeg kontakter dig hurtigst muligt.

Kim Glad Andersen
Sales Manager

+45 30 34 00 96
kim.glad@duroc.com

 

keyboard_arrow_up