Horisontal fræsemaskine – bearbejdning af metal og andre materialer


Horisontal fræser – bearbejdning af metal og andre materialer

På denne side finder du alle vores horisontale fræsere med varierende funktioner og den ydeevne, der giver jeres produktion det fornødne boost.

Uanset hvad jeres krav, behov og ønsker er, har Duroc Machine Tool med garanti en horisontal fræser, der passer perfekt ind i jeres virksomhed. Det kan vise sig at blive den bedste investering, som du nogensinde har foretaget, men sørg altid for at tage en informeret beslutning, når du vælger en ny – eller måske din første – horisontale fræser. Det er en god idé at tage os med på råd, så du ved, at du får det optimale værktøj. 

Vi har eksperter med hovedet fuld af viden om alt inden for horisontale og vertikale fræsere. De kan rådgive dig til at finde den rette maskine, der bedst matcher jeres behov. Se kontaktinfo herunder.

Se hele vores udvalg af forskellige CNC-fræsere her.

cnc fræser

0 produkter

En horisontal fræsemaskine – eller vandret fræser – er et alsidigt værktøj, som kan bruges til at bearbejde en lang række forskellige emner i mange forskellige materialekompositioner. 

På horisontale fræsere sidder spindlen parallelt med arbejdsbordet – og arbejder dermed i vandret retning. Den bruges primært i processer, hvor spånafviklingen har stor betydning. Ved den horisontale opbygning udnyttes tyngdekraften som en naturlig del af spånafviklingen.

Den horisontale fræsemaskine har desuden en yderst stabil opbygning, der modvirker afbøjningsudfordringer, og med den får du et bearbejdningsareal, der er stort set kvadratisk.

Hvilke typer horisontale fræsere har Duroc Machine Tool? 

De vandrette fræsere, som vi fører i vores sortiment, kommer fra førende brands – herunder primært DN Solutions. 

De falder i følgende underkategorier:

  • Heavy-duty 
  • 5-aksede
  • High productivity.

Vi sidder klar til at vejlede dig i, hvilken type der giver bedst mening i din produktion.

Er du interesseret i at høre, hvilke horisontale fræsemaskiner vi har på lager netop nu? Så udfyld formularen på denne side, og vi sender dig en opdateret liste.

Akser på horisontale fræsere

En horisontal fræser er altid minimum 4-akset, og nogle horisontale fræsere har desuden et indbygget drejebord, der tillader fræsning i forskellige vinkler. Her kan du bearbejde emnet i de fire ønskede vinkler og fræse der, hvor du ønsker. Hvis din horisontale fræsemaskine kun havde tre akser, måtte du flytte emnet gentagne gange, før alle sider var bearbejdet. Det er for tidskrævende.

Hvornår skal jeg vælge en horisontal CNC-fræser?

En horisontal CNC-fræser er den mest anvendte type af CNC-fræser, idet den er meget alsidig i brug, og ved horisontal fræsning falder spånerne ned og føres automatisk væk på en chip conveyer, hvilket gør spånafviklingen mere effektiv. 

Den horisontale fræsemaskine er fx ofte det oplagte valg, hvis du har behov for at bearbejde store projekter med ekstremt tungt materiale. Det skyldes blandt andet, at det er muligt at placere emnet med en kran oppefra på en meget lettere måde, end hvis emnet skulle fastspændes i en vertikal spindel i en vertikal fræser.

Du skifter hele paletten (eller hele planet), hvorpå der er fastspændt et nyt emne, der skal bearbejdes.

Et typisk horisontalt bearbejdningscenter leveres med minimum to paletter, og det giver masser af muligheder for ubemandet drift. Mens den ene palette er sat ind i fræseren og kører med et emne, kan den anden palette klargøres simultant, så den er klar til at blive indsat i din horisontale fræser, så snart det andet emne på den anden palette er færdigt. Det betyder, at I skærer en stor del nedetid fra. 

Du skal derfor også vælge en horisontal fræser, når du ønsker at minimere mængden af nedetid i din produktion. Hvis du vil høre, hvorvidt det er en mulighed for jer, er du meget velkommen til at kontakte os.

Fordele ved horisontale fræsere

Opsummerende har vi samlet en række af de vigtigste og tydeligste fordele ved at vælge en horisontal fræser, når det er den, der kan stille jeres behov og øge effektiviteten i produktionen betydeligt. Det kræver naturligvis, at I vælger den rette horisontale CNC-fræser for at kunne drage maksimal nytte af den. 

Tøv ikke med at gribe knoglen og række ud til os, hvis du har spørgsmål til fræsemaskiner med horisontal fræsning. 

  • Leveres med to paletter og god mulighed for ubemandet drift
  • Mindre nedetid, mere driftstid
  • Spåner ledes automatisk væk
  • Gantry loader kan eftermonteres
  • Meget alsidig i brug og kan ofte tilpasses fremtidige ønsker
  • Oplagt til store emner i tungt materiale
  • Mulighed for nulpunktsopspænding
  • Oplagt til automation.

Dette er blot nogle af fordelene. Vil du høre mere om, hvad en horisontal fræser kan gøre for jeres produktion, så ræk ud allerede i dag.

Kontakt os for mere information

keyboard_arrow_up